Om meg

«Life is your art.  An open, aware heart is your camera»

Pressetur til Pamukkale i Tyrkia med ukebladet Allers. Foto: Ivar Johan Pettersen

Pressetur til Pamukkale i Tyrkia med ukebladet Allers. Foto: Ivar Johan Pettersen

I en alder av 10-12 år ble jeg den lykkelige eier av mitt egen kamera.  Det var lite, passet fint i lommen, og tok kvadratiske bilder. Bildene derimot var av fryktelig dårlig kvalitet.  Men, gleden var allikevel stor hver gang jeg kunne hente de ferdige fremkalte papirbildene hos den lokale fotobutikken. Bildene ble behørig satt inn album. Til tross for et dårlig og tildels ubrukelig kamera var det dette som ble starten for min videre interesse for fotografering.

Da jeg etter mange år kjøpte mitt første kamera falt valget på Canon speilrefleks, av typen EOS 500. Dette kameraet ble med meg på reiser verden rundt, fra sol og badeferie til safari i Sør Afrika, dykkesafari på Maldivene og storbyer i Europa. Kameraet sto alltid øverst på listen for det skulle være med på reise mine. I fotobagen lå det poser på poser med filmruller, både for papirbilder og dias. Det ble etterhvert mange fotoalbum og karuseller med dias bilder!

Jeg sverger fremdeles til Canon, og i dag er det EOS 50D og EOS 7D som har funnet veien til fotobagen min. Heldigvis har teknologien ført oss vekk fra filmruller og papirbilder. Det viktigste nå er vel kanskje å huske å lagre bildene på en ekstern harddisk slik at ikke tusenvis av bilder går tapt.

«Buying a camera doesn’t make you a photographer. It makes you a camera owner.»

Min fotointeresse har etterhvert tatt en stø kurs mot firbente modeller. Jeg har en genuin interesse for hunder i ulike settinger. Å forevige det rette øyeblikket av våre firbente venner er et ubeskrivelig god følelse. Samspillet mellom hund og menneske topper listen om jeg skal plukke ut noe.    Mine beste øyeblikk bak kameraet er definitivt når jeg jobber med lykkelige hunder som får utfolde seg med det de liker best. I arbeid foran en slede, på jakt, på tur eller i lek med hverandre, hvor det kreves god tid og en stor porsjon tålmodighet for å for å få det rette øyeblikket festet til «filmen». Jeg vil presisere at jeg ikke er utdannet fotograf,  men fotografering har utviklet seg over mange år som en hobby som gir meg stor glede. Kombinasjonen av å fotografere og skrive tekster for nettsider og ulike fagblader er der jeg har landet etterhvert.

I flere år har jeg påtatt meg freelance oppdrag som både skribent og fotograf for ulike nettsider og fagblader innen hundekjøring. I 5 år satt jeg som redaktør for en av Norges eldste trekkhundklubber; Oslomarka Trekkhundklubb. Jeg har i tillegg levert artikler til ulike fagblader samt nyhets artikler til aviser og magasiner.  I dag påtar jeg meg sporadiske oppdrag som nettjournalist for ulike arrangører av langdistanse sledehundløp. Som freelance skribent og fotograf har jeg fått oppleve alle de store langdistanseløpene i Norge på nært hold. Jeg har jobbet for VM i Hundekjøring, Femundløpet, Finnmarksløpet og Bladet Hundekjøring. Samspillet mellom hunder og mennesker i fantastisk natur er en opplevelse som virkelig gir meg ‘god-følelsen’.

 

Kommentarer er stengt.